יש הנותנים בשמחה, והשמחה היא שכרם
ועל כך תבורכי. נתינה מסוג זה מחממת
את הלב, ואנו מחזקים את ידך על כך.
סדנאות פורים
סדנאות בישול ואפייה פורים
סדנאות צחוק פורים
שוקוהוליק מציג חגיגת פורים מתוקה!
סדנת פורים - הלהיטים הגדולים
אוזני המן שוקולדיים כמו שאף פעם לא טעמתם. אתם מכינים, לשים, מצפים, מקשטים וכמובן זוללים.. בדרך צוחקים ולומדים הרבה טיפים ורעיונות לשדרוג המנה - בשילוב תחרויות מצחיקות וחידון נושא פרסים.
אורך הסדנה כשעתיים - וכוללת את כל הציוד והחומרים, וגם כובע טבחים, סינר ותעודה למזכרת לכל משתתף
סדנה חדשה לפורים
מאכלי פורים מכל העדות: מקרוד, דבלה, יו יו, ועוד מאכלים עם שמות מצחיקים וטעמים משגעים
הסדנה פעילה ומערבת את כל המשתתפים בתהליך ההכנה .
אורך הסדנה כשעתיים - וכוללת את כל הציוד והחומרים, וגם כובע טבחים, סינר ותעודה למזכרת לכל משתתף
מבצע
בהזמנת סדנת בישול + סדנת צחוק 25% הנחה על הסדנה השנייה
הזמנת סדנאות לפורים עכשיו בעיצומה!
משנכנס אדר מרבים בשמחה - פורים הוא החג המושלם להתנסות בסדנת צחוק..
סדנאות הצחוק מותאמות לכל קהל ע"י דבי ינקו-חדד - מנחה בכירה עם ניסיון של מעל 500 קבוצות.
למי זה מתאים: גיבוש לעובדים, מסיבת רווקות, הורים וילדים, יום הולדת משפחתית, לסטודנטים, לחיילים, למנכ"לים ולקופאיות... הפעלנו כבר את כל סוגי הקבוצות (כן, כן.. גם קבוצה בדיוק כמו שלכם :-)
מה עושים בסדנת צחוק? צוחקים - והרבה!
איך זה קורה? בלי בדיחות ובלי סטנדאפ - אנחנו מפעילים יחד את שרירי הצחוק בהמון תרגילים משמחים ומצחיקים, מלאי דמיון וחיוביים.
בסדנאות הצחוק לעולם לא נביך אנשים או נצחק על אדם בודד - אלא כל הקבוצה פועלת יחד, באווירה חיובית ומחבקת.
זה הזמן לשריין תאריכים לחודש הכי מצחיק בשנה
מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר לקערת מערבל עם וו "גיטרה", מקציפים ומוסיפים הביצה הקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד, מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה
אופן הכנת אוזני המן:
* מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים, לביצים ולשמרית
* לשים במהירות איטית מספר דקות, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ועדין.
* משהים מכוסה בקערה כ-1 שעה במקרר. מכינים את המלית.
* מרדדים הבצק לעלה דק, בעזרת כוס בקוטר 10 ס"מ חורצים עיגולים מהבצק
* שמים במרכז כל עיגול בצק,כף מהמלית, מקפלים הבצק וסוגרים היטב למשולש.
* משהים לתפיחה כ-20 דקות.
* אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
השדרוג של שוקוהוליק:
ממיסים בבן-מרי 200 גרם שוקולד חלב ובקערית נוספת 200 גרם שוקולד לבן טובלים כל קצה בצבע אחר ואפשר גם לעשות קישוט צבע אחד על הצבע השני בעזרת מזלג - כיד הדמיון
פינת החכמנו קצת: שמחה במקורות היהודיים
בדת היהודית השמחה מתוארת כתכונת נפש חיובית ביותר שהאדם צריך לשאוף אליה, שמביאה אותו לשלמות של עבודה רוחנית ומעידה על מצבו השלם של האדם.
יש אף מצווה מיוחדת לשמוח בחגים, כדברי הפסוק בספר דברים, פרק טז, פסוק י"א: "ושמחת בחגיך והיית אך שמח", וכן בפסוק: "ושמחת בחגך אתה ובנך ובתך ועבדך ואמתך" (דברים, ט"ז, י"ד).
כדאי גם לזכור ששמו של אחד באבותינו נגזר ישירות מן הצחוק והוא יצחק אבינו -
אמנם, "מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד", אולם קיים חודש אחד, בו על פי חז"ל, מרבין עוד יותר בשמחה, והוא חודש אדר, בו נחוג חג הפורים. ההסבר לריבוי השמחה הוא כי בחודש זה מזלו של עם ישראל עולה. במהלך חודש זה נהוג לערוך אירועים מיוחדים על מנת להרבות שמחה. לעומת זאת, בחודש אב ממעטים בשמחה, לנוכח האסונות הגדולים שאירעו במהלכו לעם היהודי.
בשפה העברית ישנן לפחות עשר מילים נרדפות לציין שמחה, (כמו ששון, גילה, דיצה, רינה, עליזה, עליצה, צהלה וחדווה) ויש בהם כנראה להעיד על סוגים וגוונים שונים של שמחה ועל החשיבות הרבה שמייחסים לרגש זה. למשל השימוש בגילה לשמחה המהולה בה מעט עצב סדנה איטלקית